Ви зараз переглядаєте «Тиха книжка» Олександра Шатохіна про життя після війни

«Тиха книжка» Олександра Шатохіна про життя після війни

Міжнародна мистецька платформа dPictus оприлюднила перелік зі 100 найкращих книжок-картинок 2023 року, до яких увійшов сайлентбук (книжка без слів) «Жовтий метелик» Олександра Шатохіна.

Сайлентбук «Жовтий метелик» Олександра Шатохіна – це «тиха книжка» про життя після війни, розбитої та обмеженої війни.

«Колючий дріт з павуком на початку – то образ обмежень і сковувань та страху, що дає війна. Війна, як колючий дріт, заганяє тебе в певні рамки, обмеження, несвободу. Метелики – це те, що було до війни, ніби душі, ніби місця, які були зруйновані війною. Дівчинка – це власне Україна – та, що тікає і протестує проти обмежень, рабства. Зустрічаючи метеликів, незважаючи на все вільних і яскравих, дівчинка розуміє, що життя буде продовжуватись, свободу метелика неможливо обмежити чи знищити…» – йдеться в анотації.

dPictus – це кураторська платформа, на якій видавці книжок-картинок та книжкові агенти представляють свої видання міжнародній професійній спільноті протягом усього року. Це створює можливості для бізнесу та налагоджує контакти для В2В-зустрічей на книжкових виставках. Крім сприяння укладанню угод з придбання прав, кураторського добору списків найкращих книжок та подальшої їхньої промоції, платформа веде також свій блог Picturebook Makers, де розповідає про найяскравіші кейси, книжки-картинки світу та представляє їхніх творців.

«Жовтий метелик» також стала найкрасивішою дитячою книжкою за версією конкурсу «Найкращий книжковий дизайн-2022». Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» разом з Goethe-Institut Ukraine за підтримки Frankfurter Buchmesse й фонду Stiftung Buchkunst визначили 14 переможців у п’яти категоріях: книга для читання, візуальна книга, дитяча книга, утилітарна книга та експеримент. Сайлентбук «Жовтий метелик» став одним з переможців у номінації «Дитяча книга». Книжка вийшла у Видавництві Старого Лева.

Запрошуємо ознайомитись з цією незвичною книгою до нашої книгозбірні!!!

Залишити відповідь