Ви зараз переглядаєте Екскурсія бібліотекою

Екскурсія бібліотекою

На Радіодиктант національної єдності до бібліотеки Чижевського завітали заступниця голови обласної військової адміністрації Катерина Колтунова, перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк та директорка обласного департаменту культури й туризму Уляна Соколенко.

Поки збирались охочі взяти участь у мовному флешмобі, директорка бібліотеки провела гостей кількома відділами книгозбірні. А в нас є що показати.

Інтернет-центр бібліотеки пропонує взяти участь у клубі «Робототехніки», де з наборів конструкторів Lego Mindstorms та LEGO Boost можна сконструювати декілька різних програмованих іграшок, навчити роботів говорити, рухатися, розрізняти кольори та виявляти перешкоди; помалювати 3D-ручкою. У відділі працюють Клуб віртуальних екскурсій та безкоштовні тижневі комп’ютерні курси.

Відділ абонемента пропонує понад півтори тисячі примірників нових видань з різних галузей знань та річну підписку більше пів сотні газет і журналів.

У відділі документів іноземними мовами зібрані видання 43 мовами світу. Щотижнево тут проходять засідання Клубу розмовної англійської мови, клубу «Вивчаємо англійську разом» та клубу «Англійська для дітей».

Відділ рідкісних та цінних видань закохує кожного, хто переступає його поріг. Які тут зібрані видання! Основу фонду відділу складають книги Єлисаветградської публічної бібліотеки та бібліотек навчальних закладів Єлисаветграда та повітового земства, частина приватних бібліотек родини Шимановських, Володимира Винниченка, Дмитра Чижевського, родинний архів Флоровських та багато іншого.

Щоб обійти з екскурсією усі відділи бібліотеки, потрібно кілька годин. Краще завітати до книгозбірні, записатись і користуватись усіма можливостями, які надає головна книгозбірня області.

Запрошуємо!

Залишити відповідь