Ви зараз переглядаєте До уваги глядачів та шанувальників кіно

До уваги глядачів та шанувальників кіно

Артхаус клуб ОУНБ імені Дмитра Чижевського запрошує усіх охочих ознайомитись з основними тенденціями сучасного кіномистецтва.

У жовтні кіноклуб та кінокомпанія «Артхаус Трафiк» пропонують такі авторські стрічки:

1.10.2022
Стоп-Земля
STOP-ZEMLIA
Країна: Україна, 2021
Хронометраж: 122 хв.
Жанр: мелодрама, coming-of-age
Режисер: Катерина Горностай
У ролях: Маша Федорченко, Саша Іванов, Яна Ісаєнко, Сєня Марков

16-річна Маша вчиться в звичайній київській школі в 11-А класі. Не почуватися дивно та відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі Яна та Сєня, які по-своєму переживать напружену шкільну буденність. Окрім майбутніх екзаменів вийти з зони комфорту Машу змушує закоханість в однокласника Сашу. Вона розуміє, якщо не наважишся спитати – ніколи не знатимеш, чи це взаємно.

8.10.2022
Зелена книга
GREEN BOOK
Країна: США, 2018
Хронометраж: 130 хв.
Жанр: трагікомедія
Режисер: Пітер Фарреллі («Тупий і ще тупіший»)

У ролях: Вігго Мортенсен («Володар перснів», «Капітан Фантастік»), Махершала Алі ( «Місячне сяйво»)

Історія, заснована на реальній дружбі. Простого вишибалу наймають у якості водія на час туру одного з найкращих піаністів світу – афроамериканця – півднем США, де панують расистські погляди. У поїздці вони користуються «Зеленою книгою», яка містить інформацію про безпечні місця для чорношкірих. Ця подорож відкриє двом різним героям очі на світ та змінить їх життя.

15.10.2022
Атлантида
ATLANTIS
Країна: Україна, 2019
Хронометраж: 108 хв.
Жанр: драма
Режисер: Валентин Васянович
У ролях: Андрій Римарук, Людмила Білека, Василь Антоняк

Події фільму розгортаються у 2025 році після майбутньої перемоги України у війні з Росією. Окупований Донбас повернено до складу країни, але його території визнані непридатними для проживання. Проте на тлі спустошення народжується нове кохання.

22.10.2022
Шербурзькі парасольки
LES PARAPLUIES DE CHERBOURG
Країна: Франція, Німеччина, 1964
Хронометраж: 91 хв.
Жанр: мюзикл, мелодрама
Режисер: Жак Демі («Лола», «Дівчата з Рошфора»)
У ролях: Катрін Денев («8 жінок», «Відраза», «Молода кров»), Ніно Кастельнуово («Англійський пацієнт»), Анн Вернон, Марк Мішель («Лола», «Діра»)

Юна Женев’єва працює в сімейному галантерейному магазинчику – продає парасольки. Вона закохана в автомеханіка Гі, і той відповідає їй взаємністю. Але незабаром Гі забирають в армію та відправляють в Алжир. Розлучаючись, закохані обіцяють чекати один одного. Згодом Женев’єва дізнається, що вона вагітна, а звісток від коханого все немає, і дівчина погоджується на шлюб із заможним і солідним чоловіком…

29.10.2022
Комівояжер
LE CLIENT
Країна: Iран, Францiя, 2016
Хронометраж: 125 хв.
Жанр: драма
Режисер: Асгар Фархадi («Розлучення Надера i Сiмiн»)
У ролях: Шахаб Хоссейнi, Таране Алiдостi

Емад і Рана живуть у Тегерані. Він учитель, вона домогосподарка, обидва захоплюються грою у театральній трупі і репетирують виставу по знаменитій п’єсі Артура Міллера. Початок репетицій збігається з необхідністю термінового переїзду. Але і на новому місці тріщини, якi одного разу прорізали стіни старого дому, дадуть про себе знати. Тільки тепер випробуванню піддадуться стосунки подружжя, у життя яких вторгнеться незнайомець.

Запрошуємо глядачів щосуботи о 16.00 до нашої актової зали.

Фільми надані компанією «Артхаус Трафік»

https://www.facebook.com/ArthouseTraffic/

www.arthousetraffic.com

Залишити відповідь