Діяльність центру

Еко-тайм курсантів у бібліотеці!

Як відомо, квест – це чудова можливість весело та корисно провести час у бібліотеці. Він стимулює розвиток логічного і критичного мислення, привчає різнобічно оцінювати ситуацію, щоб дати правильну відповідь. Емоційність квесту пов’язана з отриманням результатів і проходженням всіх етапів гри.

12 липня в Орхуському центрі екологічної інформації, що діє у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук, для курсантів ІІ курсу Донецького державного університету внутрішніх справ був проведений екоквест «Вода – стихія і надія». Учасники заходу, розділившись на команди, вирушили у подорож по станціях з цікавими завданнями згідно маршрутних карт-навігаторів. Кожна команда відвідала 12 локацій, на яких гравців чекали різноманітні завдання: відгадати загадки, скласти пазли, написати оповідання, показати за допомогою танцювальних ритмічних рухів природні явища, пов’язані з водою, пригадати народні прислів’я про воду та ще багато інших несподіванок.

На кожній станції учасники заробляли фішки, а також отримували по одному слову з вислову про воду китайського філософа Лао-Цзи. А для перемоги учасникам потрібна була злагоджена командна гра, щоб правильно оцінити надану інформацію, застосовувати спритність, роздуми та будь-які корисні особисті навички. Це була захоплююча мандрівка на перевірку начитаності, ерудованості, витривалості. Переможцем гри стала команда, яка пройшла всі станції, склала правильно вислів, набравши найбільшу кількість фішок.

Екоквест залишив у курсантів масу нових вражень та яскравих емоцій, та найбільше – поглибив знання про найпопулярнішу і найзагадковішу рідину, без якої неможливе існування всього живого на Землі.

Захід пройшов весело та креативно. Молоді люди були задоволені, щиро дякували працівникам за позитивний настрій.

Вікторія Одегналова,
відділ документів з економічних,
технічних та природничих наук