Діяльність центру

Екологічні знання – запорука майбутнього

А у нас знову квест! Екологічний квест «Вода – стихія і надія» настільки сподобався студентам і викладачам Кропивницького коледжу харчування та торгівлі, що сьогодні, 7 вересня, інша група студентів цього навчального закладу завітала до Орхуського центру екологічної інформації, що діє у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук.

Квест – це командна гра, в якій учасники демонструють не тільки ерудицію, а й кмітливість, креативність та нестандартне мислення.

Ідея гри проста – команди, перебуваючи в одному залі, виконують різні завдання.

Учасники екоквесту пройшли 11 станцій, на кожній з яких їх чекали різноманітні цікаві завдання. Наприклад, на станції «Заплутаний струмок» складали текст з розсипаних речень, про значення води в природі і житті людини. На станції «Літературна» – відчули себе справжніми письменниками, склавши екологічне оповідання з обраними навмання героями, які уособлювали воду в природі (сніжинка, краплинка, хвиля тощо). Журі оцінювало твір за сюжетною лінією, фантазією і гумором та дотриманням екологічного спрямування твору. На станції «Музичний водоспад» команди мали пригадати ноти та згадати якомога більше водних об’єктів, в назвах яких вони зустрічаються. На станції «Джерело» на хлопців та дівчат чекали бліц-вікторини. На останній зупинці студенти склали фразу про роль води у навколишньому середовищі, підрахували зароблені фішки та визначили переможця.

Слово «екологія» в перекладі з грецької мови означає «еко» – будинок, «логос» – наука. Наука про будинок. Наука екологія вивчає наш будинок – дивовижну планету і вчить нас, як на ній жити. Розуміння юнацтвом серйозності екологічних проблем взагалі та стану водних ресурсів зокрема – запорука того, що наше майбутнє буде більш екологічно обнадійливим.

Григор’єва Марина,

головна бібліотекарка відділу документів з єкономічних технічних та природничих наук